Jan-Bloem-Slider1

STRESS

Stress wordt beschouwd als een van de grootste gezondheidsbedreigingen van deze tijd. En het klopt, stress kan een negatieve invloed hebben op ons immuunsysteem. Hierdoor worden we sneller ziek. Ook kan het leiden tot hartklachten en problemen met bewegen. Ook kan het ons geheugen verslechteren en leiden tot heftige emotionele problemen.

Stress is bedoeld om je te helpen

Maar stress op zichzelf is niet slecht. Het is ook niet goed. Het is neutraal. Stress is datgene wat je lichaam doet om jou te helpen met een ervaren verandering of uitdaging om te gaan. In principe is stress een manier van je lichaam om jou te helpen.

Waarom ervaar ik dat dan niet zo?

Onderzoek heeft uitgewezen, dat negatieve stress (distress) vooral ontstaat wanneer je denkt of ervaart dat je een bepaalde uitdaging of verandering niet aankunt. Je ervaart machteloosheid. Je hebt een gevoel dat je niets kunt doen. In extreme situaties kan dit zelfs leiden tot PTSS (posttraumatische stress syndroom). 

Hoe kan het dan anders?

Mijn aanpak is er op gericht, dat je stress als iets positiefs gaat ervaren. Met behulp van o.a. bewegings- en ademhalingsoefeningen gaan we de zogenaamde ‘pattern of tension’ in je lichaam veranderen. Alleen dit al zal maken, dat je minder negatieve spanning zult ervaren. 

Resultaat

Het resultaat zal zijn, dat je merkt dat je beter in je lijf zit, vrijer ademt, minder (spier) spanning en pijn ervaart in je lijf, makkelijker beweegt en vooral positiever kijkt naar de dingen die op je af komen. 

Het betekent niet, dat je nooit geen negatieve ervaringen meer zult hebben. Wel ben je dan in staat om daar effectiever en positiever (gezonder) mee om te gaan.

Volg jij ons ook?

Contact

Neem contact op

Voor een vraag of een antwoord kunt u altijd contact met mij opnemen.
Ik sta u graag te woord.

© copyright 2023 | Bijlholt Communicatie