Jan-Bloem-Slider2

GEZONDHEID

Een goede gezondheid, wie wil dat nu niet? De basis van een goed gezondheid is een goed werkend immuunsysteem. De belangrijkste taak van ons immuunsysteem is ons lichaam te beschermen tegen bijvoorbeeld virussen, bacterieen en parasieten. Bijna 60 jaren geleden ontdekte Selye het eerste bewijs voor wat wordt genoemd ‘stress-induced immunosupression’. Dit betekent dat onder invloed van stress ons immuunsysteem verzwakt. Op zich is dit logisch te verklaren. Ons immuunsysteem is een bouwer en opruimer. En dat gebeurt in relatieve rust. Stress daarentegen betekent onrust en actie (vechten, vluchten en dergelijke). Met andere woorden, te veel of te lang stress betekent dat ons immuunsysteem gewoonweg niet de kans krijgt om zijn werk te doen. En helaas geldt dan ook hier ‘Use it or lose it’. Dit betekent dat bijvoorbeeld organen en klieren die betrokken zijn bij ons immuunsysteem minder gaan werken. Hierdoor wordt ons immuunsysteem nog minder. En zo ontstaat een negatieve spiraal.

Het belang van het doorbreken van deze spiraal is dan ook heel belangrijk. Een belangrijk en vroegtijdig kenmerk van stress is de invloed die het heeft op onze spierspanning en bereidheid tot bewegen. Jan Bloem stelt bijvoorbeeld dat stress een grote vijand van beweging is. Dat wil zeggen, hoe meer stress hoe minder mensen gaan bewegen. Maar als stress de grootste vijand van bewegen is, dan is bewegen mogelijk ook de grootste vijand van stress.

Op basis van zijn jarenlange ervaring met het trainen en begeleiden van professionals die moeten functioneren onder hoge druk en dus relatief veel stress ervaren (politie, militairen, topsporters) heeft Jan Bloem een unieke methode ontwikkeld om de negatieve spiraal van stress te doorbreken. Deze methode bestaat uit een specifieke combinatie van massage, beweging, ademhaling en voeding.

Volg jij ons ook?

ÉÉN SESSIE

Een sessie duurt doorgaans een uur tot anderhalf uur. De ervaring leert dat er gemiddeld vijf tot zeven sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Contact

neem contact op

Voor een vraag of een antwoord kunt u altijd contact met mij opnemen.
Ik sta u graag te woord.

© copyright 2023 | Bijlholt Communicatie