Jan-Bloem-Slider2

MOVE WELL, LIVE BETTER

Bewegen is een van de meest fundamentele kenmerken van leven. Het feit dat we kunnen bewegen maakt dat we allerlei dingen kunnen doen.

Wanneer je beperkt bent of je beperkt voelt in je beweging, dan merk je dat direct. Dat wil zeggen, dat je dan in meer of mindere mate wordt beperkt om allerlei dingen te kunnen doen. Iets wat voor de meeste mensen (gelukkig) vanzelfsprekend is, blijkt dat ineens voor jou minder vanzelfsprekend.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe gek het ook klinkt, de investering in beter bewegen en het beter kunnen omgaan met een situatie waarin bewegen niet zo vanzelfsprekend meer is, begint op het moment dat je nog goed in staat bent om te bewegen. Heel veel mensen, ik denk zelfs bijna iedereen, wachten bijvoorbeeld tot ze een blessure hebben of door ouderdom beperkingen ervaren. Maar wat nu als blessures juist ontstaan door een verkeerd bewegingspatroon? Wat nu als je door anders te leren bewegen heel veel blessures en mogelijk zelfs beperkingen op latere leeftijd kunt voorkomen? Wat nu als je door anders te leren bewegen toch in staat bent tot op hoge leeftijd zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan allerlei activiteiten? 

En dat is mogelijk! Moet je het wel gaan doen en niet wachten tot het te laat is.

Restore

Je kunt niet altijd voorkomen dat er in je leven blessures ontstaan die je beweging beperken. En soms leidt een blessure tot langdurige bewegingsbeperkingen. Bijvoorbeeld omdat je lichaam het bekende bewegingspatroon heeft moeten veranderen door de blessures. Dit kan leiden tot andere problemen in je lijf. IN dat geval is het van belang om of dat patroon weer te veranderen, of om te leren bewegen binnen het ‘nieuwe normaal’. 

Specialisatie

Ik heb in de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd in het werken met mensen die pijn of beperkingen ervaren tijdens het bewegen maar uitbehandeld zijn bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Niemand weet eigenlijk waar de klacht vandaan komt. Dat is voor de client erg vervelend om te moeten ervaren. Voor mij is het een enorme uitdaging om dan toch een manier te vinden die de klachten vermindert. 

De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen, dat dit niet altijd lukt. Maar in de meeste gevallen treedt er op zijn minst verbetering op waardoor de client zelf vervolgens weer verder aan de slag kan.

Volg jij ons ook?

Contact

Neem contact op

Voor een vraag of een antwoord kunt u altijd contact met mij opnemen.
Ik sta u graag te woord.

© copyright 2023 | Bijlholt Communicatie